Les Misérables

Lagt inn under Filmer av - mars 11, 2013
Les Misérables

«Les Misérables» er filmversjonen av den populære, globale scenesensasjonen, som er sett av mer enn 60 millioner i 42 land – og på 21 ulike språk – over hele verden. Handlingen er lagt til 1800-tallets Frankrike, og er en fortelling om brustne drømmer og ugjengjeldt kjærlighet, lidenskap, offer og frelse – et tidløst testament til menneskesjelens overlevelsesvilje. Hugh Jackman spiller eksfangen Jean Valjean, som jaktes på i flere tiår av den nådeløses politimannen Javert (Russel Crowe). Når Valjean tar på seg ansvaret med å passe på den unge datteren til fabrikkarbeideren Fantine (Hathaway), endres livene deres for alltid.

Jeg har aldri vært en stor fan av filmmusikaler, men jeg satt allikevel pris på «The Phantom of the Opera» og ikke minst «Sweeney Todd» for en del år tilbake. «Les Misérables» derimot, er en langdryg affære der skuespillerne synger hele tiden. HELE TIDEN! Det er veldig slitsomt, for å si det mildt, og det er ganske ubehagelig å se syngende dialoger mellom Wolverine og General Maximus. Noe av musikken har man hørt før, men det aller meste var nytt for meg. To og en halv time med svulstig og dramatisk sang kan bli i heftigste laget for noen og enhver. Nå skal det sies at filmen ser veldig bra ut på storskjermen og har et par lyspunkter i Sasha Baron Cohen og Helena Bonham Carter, men selv ikke de to greier å forhindre at det hele ender opp som en ganske miserabel forestilling.

Dette innlegget er skrevet av Haavard

Du må være innlogget for å skrive en kommentar.