What We Do in the Shadows

Lagt inn under Filmer av - februar 24, 2015
What We Do in the Shadows

Vi møter her fire vampyrer som lever i et dagens bokollektiv med visse tilpasningsproblemer i det 21. århundre. Dette utspiller seg som en episode av Borettslaget, der trivielle konflikter om hvem som skal ta den 5 år gamle blodige oppvasken fører til intense hissekonkurranser, sosiale utfordringer med å oppholde seg i dagslys og gjestelister med dresscode for å komme inn på utestedene… Viago er en 183 år gammel fjong og dekadent renessansevampyr. Romkameratene hans er den 800 år gamle erketypiske middelalder torturvampyren Vlad, og Deacon som er en utdatert hipstervampyr. Til og med eldgamle Petyr på 8000 år, kjellerens nosferatu holder til i samme hus.

Ja, dette er altså noe såpass uvanlig som en en New Zealandsk mockumentary om vampyrer. Vi får også treffe en gjeng varulver, noen hekser og zombier. Hvis du er av typen som ikke tåler å se et par dråper blod uten å gå i bakken, vil jeg nok anbefale deg å styre unna denne. Det blir nemlig ganske blodig når en av vampyrene treffer hovedpulsåra på «middagen» sin, og når en annen prøver å spise en pommes frites. På sitt beste er «What We Do in the Shadows» fantastisk morsom, mens enkelte scener føles litt vel lange og unødvendige. Men at den er laget som en dokumentar fungerer faktisk veldig bra.

Dette innlegget er skrevet av Haavard