The Shape of Water

Lagt inn under Filmer av - mars 04, 2018
The Shape of Water

«The Shape of Water» er et romantisk fantasy-drama regissert av Guillermo del Toro, med Sally Hawkins i hovedrollen. Bakteppet for filmen er den kalde krigen, og vi befinner oss i ca. 1962. Den ensomme Elisa jobber som renholder i et laboratorium drevet av myndighetene, og lever et liv i isolasjon. Hennes liv forandrer seg for alltid når hun og hennes kollega Zelda kommer over et topp-hemmelig eksperiment på arbeidsplassen.

Dette er altså en film som har fått hele 13 Oscar-nominasjoner og har en meget dyktig regissør bak spakene, så mine forventninger var temmelig høye til «The Shape of Water». Og det er mye bra her; skuespillerne leverer, stemningen i 60-tallsbyen og laboratoriumet er upåklagelig, musikken er koselig og det er til og med en god dose humor. Men alt blir på en måte ødelagt av den kjemperare, van(n)skapte figuren som er filmens kjerne. Han er en slags fiskemann med et pussig utseende som liker egg og musikk og sex med damer. Det er bare veldig merkelig. For min del var Michael Shannon filmens høydepunkt. Han er fenomenal i sin rolle, noe han stort sett alltid er.

Dette innlegget er skrevet av Haavard