Altered Carbon

Lagt inn under TV-serier av - mars 17, 2018
Altered Carbon

«Altered Carbon» er satt i en futuristisk fremtid der menneskers bevissthet blir digitalisert og lagret i en slags chip implantert i ryggraden. Mennesker kan på denne måten ta vare på sine minner og bevissthet, slik at om en dør fysisk, kan chipen overføres inn i en ny kropp, og man kan leve videre som om ingenting har hendt. Vi følger den spesialtrente soldaten Taksehi Kovacs, som får sin chip installert i en tidligere politimanns kropp, for å løse et drap på rikmannen Laurens Bancroft, som jo fortsatt er i live, siden det bare var den fysiske delen som fikk en trøkk.

Til tross for at «Altered Carbon» er en av tidenes dyreste TV-serier noensinne føles den egentlig ganske billig. Det visuelle aspektet og spesialeffektene er absolutt i ypperste toppklasse, men mye av skuespillet og dialogen har et blytungt B-preg over seg, innimellom faktisk pinlig dårlig. Dette var en av seriene jeg hadde sett mest frem til i hele 2018, så jeg må jo innrømme at skuffelsen ble stor da det gikk opp for meg at «Altered Carbon» er som et par jævlig stygge sokker pakket inn i luksuriøst gavepapir med silkebånd. Jeg har ennå ikke giddet å se ferdig de 2 siste episodene, men kan ikke forestille meg at de vil alterere oppfatningen min i særlig stor grad.

Dette innlegget er skrevet av Haavard