Searching

Lagt inn under Filmer av - januar 20, 2019
Searching

David Kims (John Cho) tenåringsdatter, Margot, forsvinner en dag sporløst. Når han begynner å gå igjennom nettleseren og snakker med vennene hennes, oppdager han at datteren var mer hemmelighetsfull enn han trodde. Når politet ikke kommer opp med spor, setter han i gang en iherdig etterforskning på egenhånd. Men hver ledetråd fører ham nærmere en sannhet han kanskje ikke ønsker å få vite om. Dette er en thriller som utspiller seg via en dataskjerm og sosiale medier. Hyllet av kritikere som en av de mest nyskapende spenningsfilmene på lenge.

«Searching» er et ambisiøst filmprosjekt der absolutt alt foregår via dataskjermer, tv-skjermer, overvåkningskameraer og så videre. Det er imponerende at det går an å lage en såpass god film med dette som utgangspunkt. Men selv om alt sammen fungerer overraskende bra, er det liksom noe helt vesentlig som mangler. Jeg følte aldri at det ble noe som helst spennende, og da forsvant litt av poenget for min del, og ingen thriller for historiebøkene, selv om måten filmen er laget på er innovativ.

Dette innlegget er skrevet av Haavard