BlacKkKlansman

Lagt inn under Filmer av - januar 20, 2019
BlacKkKlansman

Spike Lees nyeste film er basert på den sanne historien om den afroamerikanske politimannen Ron Stallworth, som jobber for politidepartementet i Colorado Springs. Det er tidlig på 1970-tallet, og Stallworth er bestemt på å gjøre en innsats som vil bli lagt merke til. Han setter i gang et temmelig farlig oppdrag, nemlig å infiltrere Ku Klux Klan. Den unge politimannen rekrutterer en mer erfaren kollega, Flip Zimmerman, til å bistå i oppdraget. Sammen jobber de for å ta den ekstremistiske gruppa med hvite gardiner med hull i på hodet.

Jeg må innrømme at jeg ble litt skuffa da jeg oppdaget at Ron Stallworth altså ikke infiltrerte Ku Klux Klan selv, han er bare stemmen i telefonsamtaler med klansmedlemmer, samt den som organiserer det meste. Ut i fra enkelte filmplakater skulle man tro at han selv gikk rundt med et laken på hodet, men det ville selvfølgelig blitt avslørt ganske fort. Uansett, «BlacKkKlansman» er en film som portretterer Ku Klux Klan som den gjengen idioter de er, og inneholder mye god humor, drama og litt action. Noen scener føles litt langdryge og unødvendige og det trekker ned helhetsinntrykket, men denne kan du absolutt få med deg.

Dette innlegget er skrevet av Haavard