Den blomstertid nu kommer

Lagt inn under Filmer av - mars 17, 2019
Den blomstertid nu kommer

Sverige våkner opp til en øredøvende flyalarm. TV, internett og telefonnettet er nede, og før noen innser hva som foregår, skjer det en rekke mystiske angrep over hele landet. Når Sverige kommer under angrep, blir Alex nødt til å dra hjem til barndomsstedet og alle konfliktene han flyttet fra som ung. Mens angrepene kommer nærmere, prøver Alex å forsone seg med sin far og sin ungdomsskjæreste samtidig som de sammen kjemper for å overleve.

Det er ikke bare i Norge at det lages katastrofefilmer for tiden, også i Sverige har de skjønt at det er mulig. Selv om «Den blomstertid nu kommer» eller «The Unthinkable» som den heter på engelsk, ikke er en rein spesialeffekt-ekstravaganza, byr den på en del visuelt snadder. Filmens historie er brukbar, og spesielt den første delen av filmen er god. Det som ikke er helt bra er at hovedpersonen Alex, spilt av Christoffer Nordenrot, er en karakter som det bortimot er umulig å sympatisere med, til tross for hans lite hyggelige oppvekst. Han fremstår som en ufordragelig fyr, og jeg klarer ikke helt å la være å irritere meg over ham. Men totalt sett synes jeg dette var ganske spennende lavbudsjettsfilm fra søta bror som antakelig fortjener litt mer oppmerksomhet enn det den har fått, eller kommer til å få.

Dette innlegget er skrevet av Haavard