Green Book

Lagt inn under Filmer av - mai 13, 2019
Green Book

Året er 1962, når nattklubbverten/utkasteren Anthony «Tony Lip» Vallelonga plutselig står uten jobb. Han blir tilbudt et uvanlig oppdrag hvor han skal kjøre musikeren Dr. Don Shirley på en to måneders turné gjennom de dypeste amerikanske sørstatene. Tony blir så overrasket over at doktoren er afroamerikaner og ikke det han mener er en vanlig doktor, at han først er skeptisk til å ta jobben, men lønnen er for god til å takke nei.

Her er den altså, vinneren av Oscar for beste film i 2018, «Green Book». Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til denne, til tross for at hovedrollene innehas av Viggo Mortensen og Mahershala Ali, to karer jeg liker godt. Skepsisen forsvant heldigvis relativt kjapt, og filmen ble en flott roadtrip med masse god humor, en del drama, samt en innblikk i hvor gal sørstatene i USA var på denne tiden, og sikkert fremdeles er. Gode, gamle Viggo Mortensen er i kanonform og imponerer stort som den rappkjefta og tøffe Tony Lip, og Mahershala Ali er ikke noe dårligere som den geniale pianisten Dr. Don Shirley. Hadde det vært opp til meg ville nok «Bohemian Rhapsody» vunnet Oscar, men «Green Book» er absolutt en godkjent vinner allikevel.

Dette innlegget er skrevet av Haavard